20 мая 2020 г., 15:20  

Кабул 

  Поэзия
1358 9 16

Мама тръгна на война! В нощница воюва.

Бебето ли? В синева още кротко плуваше.

 

Девет месеца живя в лоното на мама.

Гръм ли чу, че изпищя? Майка му я няма!

 

Сука първо от кръвта. Плиснаха водите.

Майка му по тях вървя. С ангелите литна.

 

Сън му прати. Залюля люлката му вихър.

Име, майчице, му дай, нека се усмихне.

 

Тихо... Гука любовта. Бебето е живо!

Но не зная накъде хищникът отива.

 

Мама беше на война. В нощница воюва.

Раждането и смъртта!

Господи, ликуваш ли?

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??