Как да направим избор достоен
за небесата и за славата Божия?
Как да е весела и безгрижна душата,
когато все някой и нещо тревожи я!?
Как да преминем през изпити разни,
как да открием в пустинята пътя,
как да се радваме с чуждото щастие
когато нашата вода е размътена?
Как и до колко да носим товарите
на слабите, бедните и на самотните?
Кой и как ще ни спаси от кошмарите,
когато сме в редиците на безработните?
Колко да чакаме за милост и прошка,
как във любов да превърнем омразата?
Кой ще превърже от предателства раните,
кой ще изчисти от сърцата проказата?
На всички въпроси отговор дава
единствено и само Творецът небесен.
За нас Той остави Своето Слово,
То ни помага в пътя нелесен.
А Исус ни е примерът, надеждата вечна,
Той на земята дойде и живя.
Познава отблизо всяка болка сърдечна,
на кръста извоюва нашата свобода.
© Галина Пенева Все права защищены
Споделям!