11 sept 2016, 22:30

Как да се справим? 

  Poesía » Otra
433 1 1

Как да направим избор достоен

за небесата и за славата Божия?

Как да е весела и безгрижна душата,

когато все някой и нещо тревожи я!?

 

Как да преминем през изпити разни,

как да открием в пустинята пътя,

как да се радваме с чуждото щастие

когато нашата вода е размътена?

 

Как и до колко да носим товарите

на слабите, бедните и на самотните?

Кой и как ще ни спаси от кошмарите,

когато сме в редиците на безработните?

 

Колко да чакаме за милост и прошка,

как във любов да превърнем омразата?

Кой ще превърже от предателства раните,

кой ще изчисти от сърцата проказата?

 

На всички въпроси отговор дава      

единствено и само Творецът небесен.

За нас Той остави Своето Слово,

То ни помага в пътя нелесен.

 

А Исус ни е примерът, надеждата вечна,

Той на земята дойде и живя.

Познава отблизо всяка болка сърдечна,

на кръста извоюва нашата свобода.

© Галина Пенева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • И ни остави топлината, отдадеността и любовта...стига да го осъзнаем...
    Споделям!
Propuestas
: ??:??