16 июн. 2020 г., 09:04  

Как е днес в България? 

  Поэзия » Гражданская, Акростихи
816 0 0

Аз виждам колко e сляп

бедният български народ,

в борбата му тежка за хляб

грабят му спечеленото с пот,

до гроба му го смучат почти,

егоистичните мутри богатеят,

жалвай се на арменския поп ти,

за чужда сметка те си живеят,

искат те още, все не им стига,

йоще неправдата царува днес,

корупцията наказва се на книга,

лъжата измести личната чест,

масите в невежество живеят,

надеждата я няма, тъй изглежда,

очевидно мнозина няма да успеят,

политици на чужди сили се навеждат,

раждат българките малко деца,

свободата се разбира погрешно,

трудно трепват нашите сърца,

управляват политици безуспешно, 

фатални са от това последиците,                                        

хората от бедност са в отчаяние,

цинично, уви, днес са лъгани те,

човекът обречен е на страдание,

шут от Банкя го забавлява,

щастие обаче за него няма,

юристи бандити оправдават,

явно е тежка нашата драма!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??