Как лекува се душа?...
на една позната...
-Драги Докторе, кажи
ти разбра ли до сега
как лекуват се души
заразени със тъга?...
-Може би и да греша,
но Госпожо, разбери,
че за тъжната Душа
лек до днес не се откри!...
...Даже и във манастир
да отидеш не мисли,
че ще имаш в него мир
щом Душата те боли!...
Бог Единствен може би
знае, но нехае Той-
вплел човешките съдби
горе в звездният безброй,
че нали Той предреши
сам житейският ни път-
щом нетленните души
пъхна в тленната ни плът...
Тялото ще утеши
болките си във смъртта,
но безсмъртните души
ще болят през Вечността!...
...А като отчаян ход
с Дявола се спазари,
или пък, за Миг Живот
му Душата подари!
И недей се двуоми:
-Щом боли една Душа
по-добре я замени
без излишна суета!...
И в Окото на страстта,
в Ураганното море
и в Греха, и в Светостта:
пожелай Мигът да спре!...
...А в Триумфът на плътта
там, в Животът продължен:
-Осъзнай, че Любовта
без Душа, не е проблем!..
Коста Качев
© Коста Качев Все права защищены
болките си във смъртта,
но безсмъртните души
ще болят през Вечността!...
Силно!!!