17 февр. 2010 г., 15:29

Как Слънцето се влюби в Луната... 

  Поэзия » Любовная
746 0 14

Днес добих небесна форма,

окъпах се в водите на Венера,

а после си поставих тежка норма -

да бъда твойта пъстроцветна ера.


Погребах черните си рози в двора,

а после грабнах стръкче красота.

И тъй започнах да копая без умора

и да издирвам капчица от любовта.


Небето се унесе  в ягодова тръпка,

изпъстрена с листенца златен звездопад,

заши умело облаците с синя кръпка,

а после се разби на прах във езерото Чад.


Луната се яви в сребриста рокля,

изсипа от косата си парченца ръж,

а после някой шеговито я измокри

и тя се скри зад своя Слънчев мъж.


Аз дълго гледах този приказен романс,

забравих търсенето си и се вглъбих в речта,

учудена прозрях, че бях поканена на танц

със думите: Луничке! Моя Слънчева  мечта!

 

 

 

 

                                                                                              За Гиги <3



© Симона Гълъбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??