25 мая 2010 г., 13:20

Как във мен изглеждаш... 

  Поэзия » Любовная
631 0 3

Как във мен изглеждаш..

 

Влязох в мен със взлом – грубо и с надежда.

Хващах всеки спомен. Спирах и разглеждах.

Знаех, че ще боли всяка стара грешка.

Трябваше да знам, как във мен изглеждаш.

-

Връщах се с годините. Всички мои мисли

шепнеха със болка колко много липсваш.

Сякаш беше празно. Никога ли нямах те?

С всеки миг затъвах по-дълбоко в раните.

-

В хиляди постъпки виждах те различно.

Нежна, но пресметната, мило апатична.

Бавно се откъсна. Тръгна си обичана.

Без да се сбогуваш. Помниш ли очите ми?

-

Бях във мен. Без дом. Вече без надежда.

Хващах всеки спомен, бавно ги подреждах.

Чувствах как боли всяка стара грешка.

Цял живот се чудих - как във теб изглеждам.

© Йордан Мишев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??