31 дек. 2014 г., 17:25

Какво е душата? 

  Поэзия » Другая
481 0 4

Какво е душата?

 

На ненаписан стих

пленник е душата -

търси знаци

в призрачни води -

разбягват се словата...

неуловимото

не се лови.

Или е в буря  

обречена  лодка 

която морето 

люлее... полутон на 

незатихваща нота,

в пространства на

чувства живее

- летиш във висините

от радост,

от болка

под пластове мреш.

Сън ли е 

човешката младост,

или огън на

вечен копнеж?

Над безликата 

съдбовност на дните,

аз нямам

никаква  власт,

ще търся

вечно в мъглите

брега... със счупен 

компас.

 

© Запрян Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Плами, Кети Ще бъде!
  • Честита ти Нова година, братко!
  • Чудесно!
    Много щастие, късмет и
    нови вдъхновения през новата година!
  • От нея тръгват всички празници, в нея се заключва всяка мъка.

    На всички ,,откровенци,, пожелавам здраве и вдъхновение през новата година!
Предложения
: ??:??