29 июн. 2014 г., 22:58

Какво е любовта 

  Поэзия » Любовная
473 0 2

Какво е всъщност любовта?

На вид невинна, нежна, мила,

но питам се тогава аз,

защо толкова сърца е тя разбила?

 

Като в приказка добра

всичко почва с нежни думи,

но накрая свършва със скандал

и обиди помежду ни.

 

Къде изчезва обичта?

Страстните целувки нощем?

Сякаш всичко е било,

като кратък сън лъжовен.

 

Хлад и мрак е обковал

сърцата и телата наши,

сякаш никога не са били

палени от страсти жарки.

 

Къде отидоха сега

дългите горещи нощи,

къде изчезнаха и те

клетвите любовни още?

 

Сякаш зима е дошла,

заледила е сърцата,

като късна есенна слана

попарила е чувствата в душата.

 

Тогава време е дошло

довиждане на любовта да кажем,

пътя свой да продължим

и нова обич да си хванем.

 

Какво е всъщност любовта?

Мираж? Лъжовно вдъхновение?

Или може би е тя,

надежда нова и спасение.

 

Пламена Владимирова

 

© Пламена Владимирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??