29 мая 2006 г., 21:29

Какво е любовта 

  Поэзия
1004 0 2
Кого ли мога да попитам
какво е любовта.
Дали този, който е самотен,
или този, който е щастлив.
А може би самотният
щастлив някога бил е
и може би щастливият
самотно някога живял е...
Лутаме се в търсене на любовта
и едва, когато се откажем,
тя идва сам сама.
Каца тя до нас
и ни изненадва в светъл ден,
във светъл час…
Дотогава сме били самотни,
но вече сме щастливи.
Любов е трудно да намерим
и трябва ний да знаем
какво е точно тя.
Дали е на самотния човек скъп спомен,
или на щастливия живота скромен...

© Милена Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??