Преди е било лесно:
да имаш покрив над главата си,
малко храна.
Да усещаш земя под краката си,
с диви цветя.
Сега е жалко-
има покриви много
и много храна,
а хората са станали
странни и обладани от неща.
Всичко се купува със пари,
ценностната система-разрушена.
Скъпи дрехи, евтини жени.
А границата-тя е проблема.
Къща, дом, пари и ценности,
секс и любов,
без много любезности.
Омагьосан кръг, тих зов,
опит да избягаш
от света суров.
Среща на бара, глас непознат,
питиета много, малко усмивки,
разбираш, че е богат
и се събуждаш под неговите завивки.
© Елена Все права защищены