Какво му трябва на човека,
за да върви по житейската пътека?
Коричка хляб, завивка мека...
Приятел верен до човека...
Тъй двамата ще стъпват леко!
Макар и стръмно, ще стигнат далеко.
Ще си делят и пек, и студ и жажда...
Ще търсят брод през реката,
която пътя им прегражда...
Ще се греят на общия огън...
Ще гледат нощем звездите
и ще си споделят мечтите.
Какво му трябва на човека?
Другар за житейската пътека!
© Маргарита Ангелова Все права защищены