Какво пък толкова - ще стана
в неделя рано сутринта,
ще смъкна старата пижама,
ще се наплискам със вода,
ще се избарам с прана риза
и с не изгладен панталон,
ще се напръскам с Мона Лиза
и ще отида на бегом
до леко мургав наркодилър,
и от години стар лихвар,
за да продам - за двеста кинта
гласа си - за един шопар.
А след това с пари в портфейла
ще седна в близкото кръчме,
ще пийна четри-пет коктейла,
ще хапна и едно шкембе,
и ще започна - пак да псувам:
страна, държава и народ!
Без право - с дни ще негодувам
до следващия купен вот.
Юри Йовев
октомври 2024 г.
© Yuri Yovev Все права защищены