29 сент. 2024 г., 07:32

Каквото такова 

  Поэзия » Философская
129 2 0

Животът е низ от магистрали,

улички криви, кози пътеки,

джунгли, пустини, голи чукари, 

и много още неизвестни пред всеки. 

 

По тях берем плодове,

но и трупаме рани,

пишем историята си без редове,

има пищни трапези, но и подли капани.

 

- Каквото такова - ще каже мъдрецът.-

Следите са важното, посятото семе -

И ще продължи да търси човека

в тълпите забързани все нямащи време.

 

- Колкото толкова - ще се повтори -

е времето лично, финалът е ясен!

Живей го! Нямаш шанс втори -

И ще продължи по своя път прашен.

 

28.09.2024.

© Георги Каменов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??