Какъв е начинът да бъдеш егоист?
- да имаш сили да живееш в мрака
- да имаш воля
- да си непукист
- от никого по нищо да очакваш.
Това е начинът да бъдеш егоист:
- когато самотата те поглъща
- да нямаш страст
- да нямаш бъднини
- да нямаш дом, семейство, родна къща.
Но кой ще заплати тази цена?
На кой сърцето няма да обича?
И кой живее с чувство на вина,
че е различен, а е като всички?
И с цялата си пагубна душа,
и със сърце, продрано от инстинкти,
човеци бродят още по света -
със зъби и със нокти животински.
© Горяна Панайотова Все права защищены