5 июн. 2023 г., 12:05

Калигула от Банкя 

  Поэзия
537 1 1

КАЛИГУЛА ОТ БАНКЯ

 

... къщичката в Барселона, дето Боко я скова,

беше с няколко балкона и с басейнче при това.

Там, де неговото гадже – лекичка като перце,

цял ден с плажно масло маже гръб, гърди, корем, лице.

Съхнат мръсните му ризи на простира за пране.

Боко си пере мангизи в чекмедженце-портмоне.

А на Орлов мост "Оставка!"

вика цял един народ.

 

Нека кучето си джафка с бяс! – до изборния вот.

Нека пие гола вода! – щом като е зъл – и тъп.

И обръща на народа тежък министерски гръб.

С 200 псува ни на майка, цял ден ръси куп лъжи.

Гладна мафиотска шайка за гръкляна ни държи.

Банкянският Калигула! – лъже, маже и краде.

Мачът свърши с три на нула! –

Боко, твоят край дойде.

 

4 август 2020 г.

гр. Варна, 13, 30 ч.

 

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??