21 февр. 2018 г., 02:52

Капан 

  Поэзия » Любовная
885 3 3

 

Капан е сърцето! Капан за бизони!
По-меко от хляба насъщен,
а щракне ли челюст – с любов и грижовно –
и двата ти крака са вътре!

 

Във същия миг ти се срутва всемирът,
отломките падат във кухото,
а Господ и дявол ти гледат сеира –
невидими, неми и глухи!

 

Не ти е за пръв път така да се хванеш!
Познаваш отлично модела.
С две капчици хитрост ще счупиш капана,
но нямаш! Смени я за смелост,

 

пък тя помъдря и се плаши, днес просто
е мътна утайка от вино,
А в твоя капан ферментира въпросът:
„ Да бъдеш или... да подминеш?“

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??