9 дек. 2009 г., 22:16

Капки по листа 

  Поэзия » Любовная
1078 0 7

 

Не се залъгвам, че съм любима...
Нужна - да… запълвам тишината.
Цвете съм, от многото в градина,
цъфтя, преварвам с часове зората.

Не идвай да береш… преди роса,
на тези капки от сълзопреливане
като на лента е изрисувана съдба,
като диво вино водят до опиване.

На бавни глътки отпивай, запомни
нежното потръпване, продължавай...
Достигне ли дълбокото, дъх поеми
дори и да горчи - пий, не съжалявай.

Наситиш ли се, утолиш ли жажда,
не оставай по листа капчица следа.
Сухо нека е, друг да не се навежда.
С длани, ако не достигаш - със дъха…

 

09.12.2009г
цикъл "Галещо перо"

© Анета Саманлиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??