Карай ме да харесвам зимата!
Да я задържам на небцето
докато се топи шоколадово,
с цитрусов привкус
и намек за канелен послевкус.
Усещам тръпката с допира и
по дъното на големите
чаши за червено вино.
Черните тънки дръжки
придържат контраста
с финес допълващ
лешника на шоколада.
Наровите отблясъци
лепят крехки послания
върху жилавите скули
на бадеми,
които са за друг филм
с опушено недопито уиски,
без идея за какъвто и да е сезон.
Накарай ме да я обичам тази зима!
© Misteria Vechna Все права защищены