11.01.2020 г., 23:38 ч.

Карай ме да я обичам 

  Поезия
398 0 0

Карай ме да харесвам зимата! 

Да я задържам на небцето

докато се топи шоколадово, 

с цитрусов привкус

и намек за канелен послевкус. 

Усещам тръпката с допира и

по дъното на големите 

чаши за червено вино.

Черните тънки дръжки 

придържат контраста

с финес допълващ

лешника на шоколада.

Наровите отблясъци

лепят крехки послания

върху жилавите скули

на бадеми, 

които са за друг филм

с опушено недопито уиски, 

без идея за какъвто и да е сезон. 

Накарай ме да я обичам тази зима! 

© Misteria Vechna Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??