14 июн. 2020 г., 07:59

Карантина 

  Поэзия » Гражданская
711 1 0

 

Много е късно да ставате по-добри.

Много е късно някой  да ви повярва.

Много е късно за прошка, за милост дори.

и   неподготвени  недоверието ви сварва...

 

Е, и сега? Ето какво ви се случи –

да се справяте с нещо наистина страшно...

Много е късно точно сега да се учите.

А и няма от кой  да препишеш домашното?

 

Много е късно, ала е време урокът

да се научи, за да решите задачите...

Малко сте учили? Но със края на срока

иде денят и за оценките значи...

 

Всички медици борят се днес със заразата...

С тях някой ден пак ли ще се отчитате?

С маските долу как ли ще се опазите?

Само със лозунги да не опитате!

 

Много е късно сега да си правите планове...

Някой ден ( знаем и ние)  това ще отмине...

Но в тишината,

от вкъщи,

и вече отрано,

сме ви приготвили карантина.... !


 

 2020

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??