Карма
„Било е писано,
(или може би обмисляно)
от божии предания
на крехките създания –
прокълнат във слънце да живея
под лъчите на отминал ден зелен –
и червен
в спомен на убиец леден,
скрит под качулката сребристо-медна,
пълзящ под сенките на месечина –
под кървавите дири на убита
там звезда открита...”
. . .
Броди в светлината на земята,
със сеч отмъква той крилата
на животни бездиханни,
за кръв от черни рози жадни.
Броди в нощи хладно-жарни,
броди и убива, що със страх напира
към скривалище от мъх и тиня –
да избегне,
да прогледне,
да намери път към Рая,
като покоси светия дух и издигне себе си над царя.
Без въздух вдишва своите отрови и кинжали,
без очи се взира в облаци умряли
и не чува
-
-
-
и дори не чува
тишината на гората,
полъха на светлината,
кълновете на зората.
Не иска
и не знае
любов, копнеж, прехлас в мираж,
а как живее, как се лута на пустинен камен плаж...
Вълк е –
над скали и трепет вие,
над скали и трепет крие
жаждата си да отпие
глътката на свойте рожби
и със топли сълзи на умора
сам да се издигне в глутница на Бога-мощ
като гниещ Вожд
на мъртви там души
на робини в кораб украсен –
от морските цветя и риби разделен...
....................................................................................................
.......................................
.......................................
.......................................
.......................................
...
© Росица Все права защищены
Поздрав.