11 янв. 2010 г., 07:06

Карнавал 

  Поэзия » Для детей
2844 0 1

По улиците цветни се понесъл карнавал -

маски шарени, цветя, весел звън, усмивки на деца.

По улиците цветни се понесъл карнавал - гъдулки

и цигулки весело звънтят.

По улиците цветни се понесъл карнавал -

момиче ходи на въже, маймунка сладолед яде.

По улиците цветни се понесъл карнавал

и всеки своя най-голям талант раздал:

слон се учи да танцува, папагал да пее в хор,

мечката назад да ходи, котаракът изумен

с мишките гордо марширува

и дори не се срамува.

По улиците цветни се понесъл карнавал -

музика, дъга и танци, смях звънти до небесата.

Днес е карнавал.

© Нана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??