19 мар. 2009 г., 02:55

Картини 

  Поэзия » Любовная
484 0 0

КАРТИНИ

 

Потънала в сън от краски,

размити в образ на жена.

Отдали се в страст и ласки,

тела, попили живата вода,

горят в огън на кристална голота.

Долавям звуци чисти, нежни, живи...

в картини странни и познати, и красиви.

 

Две очи, пламенни, горещи, мили,

с дива страст желания попили,

и превръщат във лунна синева

картините от слънчева топлина.

Плът в плътта в картини се потапя,

в дива пустош ледове разтапя.

От лунното мълчание, така красиво,

картините преливат се игриво.

 

От дълбини на странната мъгла

взрив изплува в ярка светлина.

Прегърна две тела с любовна топлина,

поели в краските си частици от дъга,

попили  капки дъжд в пурпурна луна.

 

„Обичам те” - прошепват мълчаливи,

от лунното сияние така красиви.

„Обичам те” – звуци от картини в нощта

се преливат в черно-бяла тишина.

 

© Ванина Константинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??