29 окт. 2008 г., 17:57

Като икона 

  Поэзия » Любовная
884 0 19

МУЗИКА >>>

Захвърлих и последната си риза,
наметната от теб преди да тръгнеш.
Ревера И душата ми изгриза, а...
колко струваше за миг да ме прегърнеш!

Изпълни и последната си роля,
а аз те аплодирах с пълни шепи
и неприлично галеща покоя
рисувах ти звезди, като комети.

Забавих се... с последната си спирка.
Отидох късно. Бе потеглил влака...
Погребах си последната усмивка
прегазена по релсите от мрака.

Запалих и последната свещица,
и молех се пред теб. Като икона.
Сълзи от восък в поглед безразличен
изгаряха изящната мадона...!


© Анета Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??