Не знам защо те чаках
с наивност на русалка.
Останах във играта
с един играч по-малко.
Притича като лято,
постла небе пред мене,
а после леден вятър
отвя те. И безследно
стопи се като пушек.
Разтвори се в реката.
В главата ми е суша.
Животът ми е сврака.
Остави две-три локви
и Слънце - като лава.
Пристегна като котва
сърцето – да не шава...
Привиждаш ми се сякаш!
Но пладне е, припича!
Не си ли мойто лято?!
...А толкова приличаш!
© Елена Биларева Все права защищены