В нашия квартал дойде хлапе,
с усмивка чупи то стъклата!
Като във оня филм на Чаплин –
и го прави бързо и напето...
След него изневиделица – стъклар,
който сръчно нови стъкла поставя.
Но в квартала, като на пожар
дойде властта! Нали избори наближават?!
Пък и зимата вече ни подлага
на изпитания – ту дъжд, ту влага...
И бдителната власт хвана хлапето!
И го премести в друг град, където
то практикува вещо занаята.
И със стъкларя печалбите пресмятат –
цените им са малко по-високи.
С инфлацията се съобразяват!
Но успокояват тези които скокват
срещу правата им работни:
все пак стъларските заводи,
ще лишат борсата от безработни!
Като във смешен филм на Чаплин –
циркът на живота продължава...
Спортувам с велосипед по капли!
И обичам неистово държавата!
© Стойчо Станев Все права защищены
Всеки оцелява по собствен почин!