Кехлибар
Мекият цвят, кехлибарен,
приятния хлад на леда
и звън, от кристала, омаен,
прогонващ всяка тъга...
Светлини, в танци неземни,
в чаша, пълна с любов!
Прозрачни кубчета лед, бледни,
крещящи любовния зов.
Глътка от елексира. Божествен.
Ангелска песен, в чаша със лед.
Светлина. Омайваща песен.
Просто е. Искам да бъда със теб.
© Ник Желев Все права защищены