6 авг. 2013 г., 12:00  

Кинолента 

  Поэзия
1195 0 23

                   КИНОЛЕНТА

Не съм от „Вчера“ в тоз забравен филм.
Очите на героите си спомних.
Кой беше кум, кой сват, приятел, син...
И имаше ли кученце бездомно?

Завърнах бързо лентата назад.
Залепих с мисъл скъсаните кадри.
Здравей, мой черно-бял и весел свят!
А бяхме млади. Твърде бяхме млади!


Сюжетът във танго ме завъртя.
Две стъпчици назад, една напред.
И нося се из кадрото, летя.
Романтика по масълце и мед!

И всичко бе любов, любов! Дъ бест!
И улици, и хора... Ретроград
не съм. Боза обичам, но от шест!
Бе влюбен в нея Ран. И бе богат...


Не беше бате Гойко Гойко Митич.
Китарата взривяваше Дийн Рид.
В проекция – куп днешни политици...
И ситият си беше просто сит...

Кой казва, че си нямал свое име
Оркестърът? Аз кръстих го „Любим“.
Морето стене пролет, есен, зиме
за лятото на българския филм.

С „Опасен чар“ се влюбих „На инат“
в живота. Може би във колелото...
И в селянина, в лудия ни свят.
Обичах ги, обичам ги защото...

Текат реките, всичко се променя.
„От нищо нещо става“... Надали...

„Баш Майсторът“ душите ни подменя,
а ежковците все са без бодли...

Не трима само,  всички сме в запаса.
И тия, дето станаха за ден
и господа, и от отбрана класа...
Такива филми няма! Не на мен!


Намерих се в забравения филм.
Любов играя. Злото и Доброто
кръстосват шпаги. „Всички за един!...“
Един за мен – Щурецът във ухото...

 

© Алина Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??