13 нояб. 2014 г., 00:14

Кладенец за изворна любов 

  Поэзия
512 0 1

 


Каца като пеперуда
там, до дясната сълза.
В ленената си заблуда
ленено те гали със ръка.

 

Бълбука, сякаш е рояк оси
тихо идва и отмятайки
разпилени шарени коси,
в разпилени мисли, сядайки,

 

Белези съx форма на целувки
оставя ти, и не питай как.
Ставайки, тя слага си обувки.
Прогаря те. И тръгва пак.

 

Бяга тя - далеч от теб, от тях,
пресъхва, тихо, катранена.
Докосване, милувка, смях -
тъй нужни за душа забравена.

 

Току някой се почуди,
та монетка хвърли, неготов,
с желанието да събуди
кладенец за изворна любов.

© Малката смърт Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • 'Докосване, милувка, смях -
    тъй нужни за душа забравена."
    Трогна ме твоята чувствителност към поривите на самотната душа. Хареса ми изпълнението на нежната ти лирика и освободеността ти от тясната рамка, в която обикновено поетите поставят любовта.
Предложения
: ??:??