17 окт. 2023 г., 18:27

Клепоухото магаре 

  Поэзия » Для детей
373 5 18

Дядо има си магаре,
Марко се нарича то.
С цвят кафяво кехлибарен,
но със клепнало ухо.
Що е клепнало? Ще кажа.
Нявга бил и той дете,
палав, щур са двеста даже,
и... се сбил с едно козле.
В двора както си играли,
те видели клон дебел,
паднал точно над стобора,
скършен още преди ден.
Та решили дружно двама,
че трамплин е, ще летят,
но магарето припряно
блъснал Козльо на инат.
После къч му той ударил,
но улучил за беда
клона, той пък се стоварил
върху Маркова глава.
Затова сега си ходи
Марко с клепнало ухо,
за ината си да помни
и... за стореното зло.

© Таня Мезева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Пакости и наказания »

4 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??