16 мая 2008 г., 14:30

Книга 

  Поэзия
566 0 3

катарзис след прочетена книга

и чаша потна от притискане

тютюнево нощта намига

случването - "до поискване"

 

 

след случването - книга

донамастилява я поредно четене

по пръстите ти стипца

скърцането - тънко  сметено

...

скърцането - две панти

на врата

такси може би

може би ръце на стар човек

.

забрави ли скърцането

а е толкова важно

.

но остави го

на нашите баби и таксита

.

къде те запиля ароматът  на книга

който така обичаш

но не на новите

модерните

с кисел силиконов нюанс и полъх

.

прилепен си към

онази овехтялост  прах

и препечена охра

която се рони на букви

по пръстите

.

което напомня... на стипцата

и скърцането

то си е все там

изпълнявано от баби и такиста

.

и понякога от книги

© Графит Диамант Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??