10 сент. 2020 г., 16:50

Княз Борис 

  Поэзия » Гражданская
414 1 0

                                                 Княз Борис

 

Княже,Борисе къде си,къде си ти сега,

виждаш ли България,майката земя?

Напукана от мъка,не ражда като някога,

обрасла е,не дава много плодове на труда.

 

Ти някога не даваше и камък от нея,

даде жена си и хубавият си кон дори.

Сега за миналото на родината милея,

гледам я с много тъга и сълзи в очи!

 

Раздават я на свои и чужди нечовешки,

разпродават земята ни за своя изгода.

Гине тя в забрава със стонове тежки,

не я обработва както някога народа!

 

На твоят народ му остана само вярата една,

на бога се моли за помощ той преди и сега.

Отправили очи за помощ към небето с надежда,

за по добри дни за хората и за родна България!

© Валентин Миленов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??