Кое е грях
Жена, жена – упреквана в невярност!
Жена с вълна римуват се тъй вярно.
Вълна, вълна – кой би те теб упрекнал?
Вълна, вълна – най-вярната жена!
В прегръдката си страстна ще те грабне
и носи верно в свойта дълбина.
Море, море, с мъжете те сравняват.
Море, море, не можеш без вълни,
тъй както тука на земята грешна
мъжете не живеят без жени.
Море с вълни – нестихваща стихия!
Мъже с жени - тъй Бог ви сътвори
и ако грях е, че жената люби,
не е ли грях, че тя мъжа роди?
© Стойна Димова Все права защищены