1 дек. 2010 г., 00:23

Когато... 

  Поэзия » Любовная
1213 0 6

                                     К О Г А Т О . . .

 

КОГАТО ТЕ СРЕЩНАХ...

... открих в теб тайнствена роза, докосваща кристалните струни

на моята романтично-чувствена като лира душа!

 

КОГАТО СЕ ВЛЮБИХ В ТЕБ...

... се възродих в планета, която унесено танцува около своята звезда

и трепетно се къпе в нейната животворна светлина!

 

КОГАТО СЕ ОГЛЕЖДАМ В ОЧИТЕ ТИ...

... виждам в тях река от нежност, която бих преплувал

дори бреговете ѝ да са безкрайно далечни!

 

КОГАТО ЧУЯ ГЛАСА ТИ...

... долавям ефирния валс на слънцето, рисуващо с лъчите си

върху тъмните стъкла на житейското всекидневие!

 

КОГАТО СИ ИГРАЯ С КОСИТЕ ТИ...

... от тях се сипе водопад от загадъчни светулки,

разпръскващи нощния мрак в очакване на зората!

 

КОГАТО ГАЛЯ ЛИЦЕТО ТИ...

... по пръстите ми тече неудържимият смях на лятото

и долавям полъха на соления морски бриз!

 

КОГАТО ЦЕЛУВАМ УСТНИТЕ ТИ...

... вдъхвам знойния аромат на букет лилави теменужки

и жадно пия от техния божествен нектар!

 

КОГАТО ДОКОСВАМ ДЛАНИТЕ ТИ...

... горя с благодатния огън на неземно щастие,

който ласкаво топи леда на моята тиха самота!

 

КОГАТО ОБГРЪЩАМ ТЯЛОТО ТИ...

... чувам необятния пулс на звездите, спускащи се

като копринен воал и потъващи дълбоко в гърдите ми!

 

КОГАТО ТЕ ПРИТИСКАМ ДО СЪРЦЕТО СИ...

... усещам топлината на два огнени пламъка,

които неудържимо се сливат в един нестихващ пожар!

 

КОГАТО ТЕ СРЕЩАМ В СЪНЯ СИ...

... твоят вълшебен чар заслепява блясъка на Вселената

и изпълва сянката на нощта с призвездна жарава!

 

КОГАТО... съм с теб и се оглеждам в очите ти...

слушам гласа ти и си играя с косите си...

галя лицето ти и целувам устните ти...

докосвам дланите ти и те притискам до сърцето си...

 

ТОГАВА... се сливам с теб в безмълвен покой и мечтая

как копнея да съм невидим лъч от мълчаливото слънце

на твоите най-съкровени мечти!

 

 

6 май 2008

© Даниел Цокев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Нямам думи просто...
    "притихвам онемяла"
    от...вечността на това изживяване...
    Поздравления от Цялата Вселена!
  • харесах и аз
  • "КОГАТО... съм с теб и се оглеждам в очите ти...
    слушам гласа ти и си играя с косите си...
    галя лицето ти и целувам устните ти...
    докосвам дланите ти и те притискам до сърцето си...

    ТОГАВА... се сливам с теб в безмълвен покой и мечтая
    как копнея да съм невидим лъч от мълчаливото слънце
    на твоите най-съкровени мечти!"

    !Според мен, това е ВСИЧКО!

  • Красив синтез...!!!
    "КОГАТО... съм с теб и се оглеждам в очите ти...
    слушам гласа ти и си играя с косите си...
    галя лицето ти и целувам устните ти...
    докосвам дланите ти и те притискам до сърцето си..."
  • Блаженна е тази която е обичана така!!!
  • Прекрасно!
Предложения
: ??:??