Вълкът за агнето щом замилее,
смирен и тих в най-новата си кожа,
църковни песни дяволът щом пее -
на зле върви светът! Какво е, Боже?...
Щом вечни врагове - и звяр, и твари,
един на друг взаимно рани ближат
и гръм отгоре им не се стовари -
навярно краят на света е близо?...
Звездите също ли ще светят денем
и нощем никак няма да ни липсват?...
Смущаващи са всичките промени!...
Дано не чака ни апокалипсис!...
© Роберт Все права защищены