Видях друг ден,
друг сън стаен -
самотен път и дълга пролет.
Невиждан ден,
покой пленен -
и щастие, и полет.
Очи видях,
лъчи от прах -
откритост и безбрежност.
Следи от страх,
сьлзи от смях -
дихание и нежност.
Сама стоях,
луни броях,
отпивах от звездите.
В нощта живях,
тих вятър бях,
разпуснах си косите.
И будна бях,
когато страх
удари планините.
В прегръдка слях
любов и страх -
видях отвъд очите.
© Елина Гюдорова Все права защищены
Поздрави!!!