13 февр. 2011 г., 20:59

Когато корабът потъва 

  Поэзия
984 0 2

 

Когато корабът потъва  

 

Когато корабът потъва,

веднага мишките побягват.

След тях глупаците избързват

и в паника от страх се давят.

Изчакват силните, обмислят,

добре премерено рискуват.

Ще се спасят, щом сили имат,

до бряг далечен ще доплуват.

А сам останал  капитанът,

моряшка чест от срам спасява.

Дали размива се вината

на дъното на океана?

 

 

 

© Ани Виделова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??