23 окт. 2011 г., 21:04

Когато мъж ми каже, че съм ангел 

  Поэзия » Юмористическая
1917 0 36

Когато мъж ми каже, че съм ангел

 

Когато мъж ми каже:„Ти си ангел!“

във мен запява екзотична птица.

Сърце притискам силно (да не падна!),

лицето ми пламти, умът се пита:

 

С какво напомням тази твар небесна?

С ръцете си-крила, които галят?

С гласа си-милваща ушите песен?

С очите-огън, топлещ, но не парещ?

 

Или с това, че ангелът не помни

дали е бил Жена (кога бе?..колко?..)

и значи, земни нужди има скромни-

не знае глад и студ, не сеща болкa;

 

Мъжа не чака (той си има Господ!),

не му сервира ревност, сълзи, грешки.

Сърцето му е бяло, чисто...просто

поредна кърпичка за грях човешки

 

на някой, който тук от всичко страда,

подсмърча и за дар небесен  дращи...

Когато мъж ми каже, че съм ангел,

най-ангелски по дяволите пращам!

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??