21 янв. 2008 г., 17:41

Кой 

  Поэзия
503 0 8
                                              Кой

Кой ни даде живот на земята,
кой дари ни с тела и души?
Кой отвори широко вратата
и да бъдем човеци реши?

Кой променя съдбите ни често
и се бори със злото в нощта?
Кой понякога гали горещо
замразената ни душа?

Кой дари ни със чувства велики
и прощава ни грешния ден?
Кой пречиства душите безлики
от порочния гняв притаен?

Кой кърви от обида и горест,
кой ридае за наш'та вина?
Кой кънти в непробудната съвест
и я вози на бяла шейна?

Кой е този, когото светиме
и когото корим във скръбта?
Кой е този, комуто дължиме
обичта, любовта, щедростта?

© Наташа Басарова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??