Коледа
На Коледа Бог запалва свещите на елхата
и тя грейва украсена с различни светлини.
И някак светло става и на хората в душата
и няма тъга и мъка, радост грее в техните очи.
В този светъл ден Господ сбъдва ни мечтите,
за здраве и щастие и късмет на нашите деца.
Усмихнати към Него, иконата отправяме очите
и благодарим за добротата му от сърце и душа!
След Бъдни вечер когато всички са на трапезата,
всички заедно синове и дъщери, майка и баща.
Един светъл народен празник на българщината,
с обичай и традиции останали ни от някога.
Идва отново най-светлия ни празник Коледа,
на този ден родил се е нашият Бог Иисус.
И отгледали неговата мила майка и баща,
един спасител на хората на тяхната душа!
© Валентин Миленов Все права защищены