24 дек. 2023 г., 12:50

Коледа 

  Поэзия » Философская
228 7 13

 

 

Във Коледната тиха, свята нощ, 

когато е облякла сняг земята,

огнище нека стопля те с любов,

и Бог да те закриля във делата.

 

Щом грейне Витлиемската звезда,

и с обич те сияние обгърне,

рисувай с пръст желаната мечта

върху стъклото и... дано се сбъдне!

 

Ръце смирено събери в молитва.

Сведи глава и тихо помоли.

Да стане чудо, болката да липсва

и нека Бог... душите извиси.

 

Любов да бъде! В тебе и навеки,

изчезнат злобата и завистта.

Тя Коледа е... приказка за всеки!

Повярвай, в нея стават чудеса! 

 

ВЕСЕЛА КОЛЕДА, ПРИЯТЕЛИ 

И ВЯРВАЙТЕ... ЧУДЕСАТА СА ВЪТРЕ В НАС!

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??