30 нояб. 2017 г., 16:33

Коледа без теб 

  Поэзия » Философская
1383 5 18

Иде празник, Коледа свещена
с Бъдни вечер за семеен благослов.
На трапезата, сълзата неизменна
прибори ще сложи и за теб с любов.
Ще приседнем тихо край софрата,
ще запалим не елха, а бяла свещ.
С пламъчето топло, светлината
ще обгърне всички ни, във твоя чест.
Ще долитнеш в празничната вечер,
като ангел бял от райските земи,
да докоснеш със духа си нежно
тъжните сърца, препълнени с сълзи.
Ще разчупим питката обредна,
първото парче за теб ще отредим,
да нахраним паметта ти вечна,
със любов, с която ти ни подари.
От виното  горчиво ще отлеем,
във дар на твоята  добра душа.
Рождество е,  а пък в мен более.
Как, сине мой,  без теб да продължа?

© Таня Мезева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Мамината Коледа »

3 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??