7 янв. 2016 г., 10:46

Коледата - невъзможна! 

  Поэзия » Другая
431 0 1

Очакване на Коледа – конфети,

истерии по МОЛ-ове, елхи,

еленчета от лампички, заети

да теглят НЕГО – “Хо-хо-хо” с шейни…

 

Количките пазарски се препълват -

послушни май че всички са били!

Със поздрави ефира се изпълва -

аплодисменти,  викове, зари…

 

Къде уютът топъл днес се крие?

Кога ще ни напомни пак студът?

И колко трябва слепи да сме ние -

че можем да разчупиме леда???

 

                                   Послушковци, изпъчили кореми –

разливащи шампанско и разкош,

крадците чакат- рая да им вземат

проклели “тихата и свята нощ”…

 

                                   А утре всичко пак ще бъде пусто –

душата и площадът – като нов!

Ой, Коледо – сурвакай ме по устни,

че май за богохулства съм готов!!!

© Станимир Власакиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??