8 дек. 2017 г., 08:31

Коледен дух 

  Поэзия
1422 2 0

Добър ден, добър ден,
с коледен дух кой е озарен!
Ето, пак! Елхичката украсихме
и със лампички навсякъде осветихме.

 

Край камината сме се всички събрали,
а навън снегът се сипе на парцали.
С чаша чай и бисквитка в ръка,
ах, колко е хубаво така!

 

Хокат ме вкъщи, навън зима е,
от коледния дух навярно ще да е.
Тичат насам-натам,
пуйката ще изгори,
ще бутна елхата, ви казвам без срам,
голямо безредие вкъщи цари.

 

Пак иде Коледа,
глава се замайва,
а някъде тихичко
се котката спотайва.

 

Някъде в ъгъла
се крие тя,
гледа към пуйката и облизва уста,
пуйка ще яде, не е глупава, я!

 

А вкъщи се щурат
наоколо всички,
едни пазаруват,
други танцуват като птички.

 

Коледният дух
е заразил и нас,
а навън снежният пух,
премята се в захлас.

© Диана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??