15 дек. 2011 г., 16:15

Коледен етюд 

  Поэзия » Для детей
1156 0 14

Коледен  етюд

******************

Тичат малките деца.

Мятат топки от снега.

С червени бузки и ледени ръце

деца се смеят от сърце!

 

Снежинките летят.

Снежни човеци на пост стоят,

от децата сътворени,

от сняг, лед и моркови червени.

 

Черни копчета набити,

от въгленчета сякаш пришити.

Сега навън  е Чудно!

 Бяло, снежно, пременено,

за Коледа сякаш наредено.

 

На дядо Коледа брадата

пък сякаш лежи върху елхата.

Искаме торбата с еленчета и шейната

 и подаръците вътре със писмата.

  Те ще усмихнат децата!

************************************

 

 

© Мина Конарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??