23 дек. 2011 г., 21:31

Коледен поздрав 

  Поэзия » Другая
719 0 6
              

Препоръчано писмо

Преди малко ти написах поздрав писмо.
Пуснах го по бързата -  "Звездната поща".

Запечатах  го с моя целувка клеймо -
топла, пълна с надежда  среднощна.

Между листите сложих oще жива  любов.
Писах го с  писалката на сърцето,
в ситен и обичен  бледосин шрифт,
затанцуваха в него, буквите  слято.

Докато чаках реда си на опашката пред гишето,
нощта се облече в рокля с паети, вечерна,
и  запали звездите зимни по небето,
самата пламтяща, превърнала се в паета черна.

Не зная кога ще получиш писмото -
дали в нощ  елегантна, или в светлокос  ден?
Надявам се да е свежо и прясно клеймото,
с дъха ми докоснато за тебе от мен.

Лидия



Това е един мой поздрав към всички автори и администрацията на този прекрасен сайт!

Обичам ви, откровеняци!

Щастлива и светла КОЛЕДА  за вас и семействата ви!

© Лидия Сиркавара Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??