3 янв. 2020 г., 02:14

Коледна литургия 

  Поэзия
529 2 3

 

Един човек пред църквата е седнал

и слуша празничната литургия..

За него тук е спирката последна.

И сякаш чака някаква магия...

Той никога във църквата не влиза

Но благославя който я напуска.

Не проси, но в износената риза

поставя туй, което някой пуска...

Човекът тук със Господ си говори,

но  питам се – дали и той го чува?

Дали го вижда някъде отгоре...?

И благославя ли го да добрува?

 

Човекът днес пред църквата  е седнал

и  гледа всички как се разотиват...

А стихнат ли и стъпките последни,

той става и сълзата си изтрива...

 

Георги Ванчев

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??