6 дек. 2008 г., 22:06

"Колко лесно... колко трудно" 

  Поэзия » Любовная
929 0 3

"Колко лесно... колко трудно"

 

Колко лесно е да бъдеш суров,

а колко трудно е да си мил.

Каква празнота - вместо любов,

от всеки не можеш да се бъдеш скрил.

 

Колко лесно е да обидиш човек,

а колко трудно е да му простиш.

За думи тежки не можеш да намериш лек,

така лесно не можеш да забравиш.

 

Колко лесно е да бъдеш тъжен,

а колко трудно е да си щастлив.

В свят на всичко земно блажен -

без любов, знай, не си жив.

 

11. 01. 2004

© Георги Алексов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • С ДОБРОТАТА ,ТРУДНОСТТА СЕ ВЪЗХИЩАВА НА ОТДАНЕНАТА ОБИЧ.ЛЮБОВТА Е СЪВЪРШЕННО ,НЕЗАБРАВИМО ЧУВСТВО И НЕ РАНЯВА,ЩАСТИЕ И СВОБОДА ПОДАРЯВА.
  • много ми хареса стиха ти Георги!И си много прав.Продължавай със стиховете си все така!
  • Прав си. Ами възползвай се
Предложения
: ??:??