"Колко лесно... колко трудно"
Колко лесно е да бъдеш суров,
а колко трудно е да си мил.
Каква празнота - вместо любов,
от всеки не можеш да се бъдеш скрил.
Колко лесно е да обидиш човек,
а колко трудно е да му простиш.
За думи тежки не можеш да намериш лек,
така лесно не можеш да забравиш.
Колко лесно е да бъдеш тъжен,
а колко трудно е да си щастлив.
В свят на всичко земно блажен -
без любов, знай, не си жив.
11. 01. 2004
© Георги Алексов Всички права запазени